Medvědí tlapky - Rumini - A život bez lepku chutná lépe!

Medvědí tlapky

  

Srpen 6, 2018

Ingredience

360g bezlepkové směsi RUMINI Universal

250g Hera

250g moučkového cukru

120g mletých ořechů

1 vejce

3ks tlučeného hřebíčku

1 lžička mleté skořice BENKOR

Postup přípravy

V misce zpracujeme mouku se změklým máslem, cukrem, ořechy, vejcem, hřebíčky a skořicí.

Takto připravené těsto si dáme na 30minut odpočinout do lednice.

Když máme těsto v lednici, připravíme si formičky.

Formičky na medvědí tlapky si vymažeme olejem nebo herou.

Do formiček poté vtlačujeme kousky těsta tak, aby těsto nepřesahovalo přes hranu formičky.

Formičky s těstěm přendáme na plech a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 190°C zhruba na 10 minut (záleží na velikosti formiček).

Upečené tlapky necháme chvíli schladnout, a dokud jsou vlažné vyklepeme je z formiček.

Po vyklopení hned obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

00:00