Linecké pečivo - Rumini - A život bez lepku chutná lépe!

Linecké pečivo

  

Srpen 6, 2018

Ingredience

350g bezlepkové směsi RUMINI Universal

150g moučkového cukru

250g Hera

2 žloutky

citronová kůra

marmeláda na slepení

Postup přípravy

Smícháme mouku, moučkový cukr, heru, žloutky a nastrouhanou kůru z jednoho citronu.

Vytvoříme hladké těsto.

Těsto dáme do mikrotenového sáčku a do lednice alesoň na 30 minut.

Přichystáme si vál, mouku na podsypání, váleček a vykrajovátka dle vlastního výběru.

Vytáhneme těsto z lednice a vyválíme ho na přibližně 2mm plát ze kterého vykrajujeme tvary.

Vždy musíme mít dva kusy do páru, jeden hladký jen vykrojený, a druhý, do kterého vyhrojíme ještě malé kolečko, aby po slepení šla vidět marmeláda, kterou jsme linecké slepovali.

Vykrojené tvary dáme na plech vystlaný pečícím papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°C asi na 8 minut, nebo dozlatova.

Po upečení dáme vychladnout.

Slepujeme marmeládou druhý den po upečení.

Slepené linecké pečivo můžeme ještě obalit v moučkovém cukru.

00:00