Bezlepkový velikonoční mazanec - Rumini - A život bez lepku chutná lépe!

Bezlepkový velikonoční mazanec

  

Srpen 6, 2018

Ingredience

Těsto:

110g cukr krupice

3ks žloutek

droždí

500g bezlepková směs RUMINI Universal

110g máslo/Hera

1ks vanilkový cukr

špetka soli

250ml mléko (lze nahradit vodou)

Podle chuti:

rozinky

loupané mandle

Postup přípravy

Nejprve si z vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek.

Promícháme žlouky, cukr a rozpuštěné máslo (nesmí být horké).

Ke směsi ze žloutků přimícháme mouku, kvásek a vanilkový cukr.

Mícháme dokud se nám nezačnou tvořit bublinky.

Poté přidáme nasekané mandle a rozinky.

Znovu zpracujeme.

Těsto necháme vykynout na teplém místě, dokud se objem nezdvojnásobí.

Poté těsto zpracujeme v bochánek a uděláme do středu kříž.

Necháme znovy kynout, ale už na plechu s pečícím papírem.

Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi.

Mazanec pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C po dobu 20 minut a potom stáhneme teplotu na 120°C a pečeme dalších 25 minut.

00:00