Bezlepkový velikonoční beránek - Rumini - A život bez lepku chutná lépe!

Bezlepkový velikonoční beránek

  

Srpen 6, 2018

Ingredience

200g cukr krupice

350g bezlepkové směsi RUMINI Universal

1ks prášek do pečiva

1lžička citronová kůra

4ks vejce

1 sklenice mléko (lze nahradit vodou)

140g máslo/Hera

Postup přípravy

Formu na beránka si vymažeme a vysypeme.

Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků.

Žloutky utřeme společně s cukrem a máslem.

Přídáme mléko, mouku s práškem do pečiva a citronovou kůru.

Z bílků si vyšleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do těsta.

Těsto rozetřeme do připravené vymazané a vysypané formy.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 45 minut.

Po upečení vyklopíme beránka z formy a necháme vychladnout.

Zdobíme podle fantazie, čokoládou nebo bílkovou polevou viz. perníkové kraslice.

00:00