Bezlepkový jarní řez - Rumini - A život bez lepku chutná lépe!

Bezlepkový jarní řez

  

Srpen 6, 2018

Ingredience

Těsto:

210g cukru moučka, 210g mletých ořechů, 210g másla (Hery),

60g bezlepkové mouky RUMINI Universal, 60g jemné kukuřičné strouhanky,sníh z 5 bílků,

1 prášek do pečiva

Poleva:

5 žloutků, 250g cukru moučka

Postup přípravy

Utřeme máslo (Heru) s cukrem do pěny, vmícháme ořechy, mouku a prášek do pečiva. Nakonec lehce vmícháme ušehaný sníh z 5 bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C. Na upečené horké těsto (hned po vytažení z trouby) rozetřeme polevu, kterou jsme si ušlehali ze žloutků a cukru (cukru lze dát i méně. Vlívem horka z upečeného těsta poleva ztuhne.

00:00