Hledáme nové ditributory našich bezlepkových směsí

Prodáváte zdravé produkty nebo třeba potraviny pro celiaky? A chcete mezi ně zařadit i naše bezlepkové směsi? Ozvěte se nám na e-mail nebo telefon níže anebo nám napište přímo do Kontaktního formuláře a určitě se domluvíme.

Kontakt

Napiště nám na e-mail: info@rumini.cz
Nebo zavolejte na tel.: +420 724 825 465
Případně využijte kontaktí formulář v sekci kontakty ve spodní části webu.

­

Bezlepkový chléb

  

Srpen 6, 2018

Ingredience

1 větší lžičku RUMINI Psyllium

400 ml vody

100ml teplé vody

15g droždí

1 lžíci cukru,

500g bezlepkové mouky RUMINI Chlebová

12 g soli

2 lžíce oleje

kmín, semínka (dle chuti)

Postup přípravy

Do 400 ml vody dáme lžíci psyllia a necháme několik hodin.

Jakmile je psyllium připravené, dáme do 100ml teplé vody cukr a droždí. Vzejde kvásek.

Do vody s psylliem přidáme vzešlí kvásek, mouku, olej, sůl a semínka/kmín.

Dbáme na kynutí. Po umýchání necháme těsto 30 minut odpočinout.

Po půl hodině přendáme těsto do formy ve které budeme péct a dáme do vyhřáté trouby na 50 stupňů.

Po vložení do trouby troubu vyneme a pod plech dáme nádobu s vodou a necháme 20minut kynout.

Formu s těstem vytáhneme a rozpálíme troubu na 250 stupňů.

Jakmile je trouba vyhřátá, těsto vložíme zpět.

Pečeme 10 minut při této teplotě s nádobou s vodou pod formou.

Po 10 minutách vytáheme nádobu s vodou a snížíme teplotu na 180 stupňů.

Takto pečeme dalších 35 minut.

Po upečení vyklopíme z formy a necháme schládnout.

00:00