Hledáme nové ditributory našich bezlepkových směsí

Prodáváte zdravé produkty nebo třeba potraviny pro celiaky? A chcete mezi ně zařadit i naše bezlepkové směsi? Ozvěte se nám na e-mail nebo telefon níže anebo nám napište přímo do Kontaktního formuláře a určitě se domluvíme.

Kontakt

Napiště nám na e-mail: info@rumini.cz
Nebo zavolejte na tel.: +420 724 825 465
Případně využijte kontaktí formulář v sekci kontakty ve spodní části webu.

­

Bezlepkové perníkové kraslice

  

Srpen 6, 2018

Ingredience

Těsto:

300g bezlepkové směsi RUMINI Universal

2ks vejce

200g moučkového cukru

lžíce perníkového koření

lžička skořice

70g medu

lžíce šťávy z citronu

Poleva:

1ks bílek

lžíce šťávy z citronu

150g - 200g moučkového cukru

2 lžíce kukuříčného škrobu

potravinářská barviva

Na slepení:

povidla nebo marmeláda

Postup přípravy

Z 200g mouky, vejce, moučkového cukru, koření, medu a citronové šťávy vypracujeme v míse těsto.

Těsto se bude lepit, tak se nelekejte. Mísu přikryjeme a necháme do druhého dne v lednici.

Druhý den do těsta vpracujeme zbytek, tedy 100g mouky.

Těsto vyválíme a formičkou vykrajujeme vajíčka.

Vajíčka překládáme na pečící papír.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C asi 8 minut.

Hned po vytažení z trouby můžeme perníčky potřít rozšlehaným vejcem. Perníčky budou lesklé.

Slepujeme je povidly nebo marmeládou dle chuti.

Všechny suroviny na polevu dobře vyšleháme, až bude hmota krásně bílá.

Bílou polevu můžeme dobarvit potravinářským barvivem.

Můžeme zdobit.

00:00