Hledáme nové ditributory našich bezlepkových směsí

Prodáváte zdravé produkty nebo třeba potraviny pro celiaky? A chcete mezi ně zařadit i naše bezlepkové směsi? Ozvěte se nám na e-mail nebo telefon níže anebo nám napište přímo do Kontaktního formuláře a určitě se domluvíme.

Kontakt

Napiště nám na e-mail: info@rumini.cz
Nebo zavolejte na tel.: +420 724 825 465
Případně využijte kontaktí formulář v sekci kontakty ve spodní části webu.

­

Bezlepkové jidášky

  

Srpen 6, 2018

Ingredience

1/2 kg bezlepkové směsi RUMINI Universal

droždí

125ml mléka

60g másla

50g cukr krupice

1ks žloutku

špetka soli

med

Postup přípravy

Z trošky mléka, mouky, lžičky cukru a droždí přípravíme kvásek.

Po vzejití přidáme do zbytku prosáté mouky s cukrem.

Přidáme máslo a žloutky.

Vypraujeme hladké, nelepivé těsto a necháme kynout na teplém místě.

Po vykynutí si z těsta nakrájíme kouky, ze kterých uděláme tenké válečky, asi 20cm dlouhé a stočíme do spirálek, což je typická tvar jidášů nebo do esíček, uzlů nebo kuřátek.

Vše přeložíme na plech s pečícím papírem a necháme ještě mírně vykynout.

Po vykynutí na plechu potřeme jidáše rozšlehaným vejcem.

Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečeme cca 25minut nebo dozlatova.

Po upečení, ještě horké potřeme rozehřátým horkám medem.

Kdo nemá rád med, může jidáše posypat moučkovým cukrem.

00:00