INGREDIENCE:
Těsto:
5ks vejce
5 lžic cukru krupice
5 lžic bezlepkové směsi RUMINI Universal
1 lžíce oleje
2 lžíce kakaa
Krém:
300ml mléka/vody
2ks žloutek
75g čokoláda na vaření
1 balení čokoládového pudinkového prášku
20g cukr moučka
Rybízová marmeláda
Kokos/čokoláda
POSTUP PŘÍPRAVY:
Žloutky oddělíme od bílků.
Bílky vyšleháme s cukrem do hladké pěny a postupně do ní zašleháváme jeden žloutek po druhém, olej, bezlepkovou směs RUMINI Universal a kakao.
Hotové těsto nalijeme na plech vystlaný pečícím papírem.
Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečeme 10-12 minut.
Upečené těsto vyndáme z trouby, necháme chvíli odležet a ještě teplé srolujeme i s pečícím papírem do rolády a necháme vychladnout.
Do hrnce nalijeme 200ml mléka/vody a přivedeme k varu. Do vroucího mléka/vody vlijeme zbylé mléko/vodu, ve kterém jsme rozšlehali cukr, pudinkový prášek a žloutky.
Uvaříme hustý pudink.
Do horkého pudinku přidáme nalámanou čokoládu a mícháme dokud se nerozpustí.
Při chladnutí krém promícháváme.
Vychladlé těsto rozrolujeme, sundáme opatrně pečící papír z těsta, pomažeme marmeládou, vlažným krémem a srolujeme zpět.
Zbylým krémem můžeme potřít celou roládu dokola a posypat ji kokosem nebo nastrouhanou čokoládou.