INGREDIENCE:

Těsto:

5ks vejce

5 lžic cukru krupice

5 lžic bezlepkové směsi RUMINI Universal

1 lžíce oleje

2 lžíce kakaa

 

Krém:

300ml mléka/vody

2ks žloutek

75g čokoláda na vaření

1 balení čokoládového pudinkového prášku

20g cukr moučka

 

Rybízová marmeláda

Kokos/čokoláda

 

POSTUP PŘÍPRAVY:

Žloutky oddělíme od bílků.

Bílky vyšleháme s cukrem do hladké pěny a postupně do ní zašleháváme jeden žloutek po druhém, olej, bezlepkovou směs RUMINI Universal a kakao.

Hotové těsto nalijeme na plech vystlaný pečícím papírem.

Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečeme 10-12 minut.

Upečené těsto vyndáme z trouby, necháme chvíli odležet a ještě teplé srolujeme i s pečícím papírem do rolády a necháme vychladnout.

 

Do hrnce nalijeme 200ml mléka/vody a přivedeme k varu. Do vroucího mléka/vody vlijeme zbylé mléko/vodu, ve kterém jsme rozšlehali cukr, pudinkový prášek a žloutky.

Uvaříme hustý pudink.

Do horkého pudinku přidáme nalámanou čokoládu a mícháme dokud se nerozpustí.

Při chladnutí krém promícháváme.

 

Vychladlé těsto rozrolujeme, sundáme opatrně pečící papír z těsta, pomažeme marmeládou, vlažným krémem a srolujeme zpět.

Zbylým krémem můžeme potřít celou roládu dokola a posypat ji kokosem nebo nastrouhanou čokoládou.